Onderwerpen

 • Bestellen
 • POD Hoge oplage
 • Registreren of inloggen
 • Aanleveren
 • Papiersoorten
 • Productie en levering
 • Betaling
 • Grafische termen

Bestellen gaat heel eenvoudig in 3 stappen.

 1. Je start met een berekening van de kosten.
 2. Ga je akkoord met de kosten, dan kun je je pdf uploaden (binnenwerk en omslag gescheiden)
 3. Wij gaan voor je aan de slag en verzenden de boeken na 3 (softcover) of 5 (hardcover) werkdagen op de door jouw aangegeven adressen.

Het bestellen van een herdruk gaat super snel in 3 eenvoudige stappen.

 1. Zorg dat je bent ingelogd en ga naar 'mijn account' (rechts bovenin)
 2. Klik op 'Bestellingen' en zoek de bestelling die je wilt bijdrukken.
 3. Klik vervolgens op 'Herbestel', bekijk of je nog iets aan je boek wilt wijzigen en bevestig je bestelling.

Wij gaan vervolgens voor je aan de slag. 

Heb je je boek vóór 18 april 2019 besteld? Dan kan je je boek helaas niet direct herbestellen. Plaats hiervoor een nieuwe bestelling.

Je bestellingen vind je in Mijn account. Door in te loggen ga je naar je account.

Klik vervolgens op 'Bestellingen'. Daar vind je al je orders en de status van de order.

Je kunt vanaf 5 exemplaren bestellen.

Als je voor de eerste keer bij ons bestelt, dan vragen we je om je te registreren. Dit heeft de volgende voordelen:

 • Je kunt je bestelling gemakkelijk terugvinden
 • Adresgegevens blijven bewaard, bij een volgende bestelling hoef je dit niet meer in te vullen
 • Eenvoudig en snel een herdruk bestellen
 • Je kunt zien of de bestelling verzonden is 

Bereken heel eenvoudig de dikte van je boek met de calculator.

Bereken de maat in het exceldocument.

Let op: je boekblok moet minimaal 5 mm breed zijn. Is je boekblok smaller dan 5 mm? Kies dan voor een softcover omslag.

Bereken de maat in het exceldocument

De verzendkosten binnen Nederland zijn € 10,35 (exclusief btw).

Een extra afleveradres kost ook €10,35 extra.

Afhalen bij NBD Biblion is gratis.

Wij versturen de boeken aan het eind van de dag met PostNL. 

Je kunt de boeken ook ophalen bij NBD Biblion in Zoetermeer.

Productietijd van onze boeken:

Proefboek: 3 werkdagen
Softcover: 3 werkdagen
Hardcover: 5 werkdagen

Wij versturen de boeken aan het eind van de dag met PostNL.

Je kunt de boeken ook ophalen.

Dit is een afbeelding of kleurvlak dat gedeeltelijk over één of meer randen van het papier afloopt. Een aflopend gedeelte is niet zichtbaar op het uiteindelijk schoon gesneden drukwerk.

Voorbeeld afloop

 

Dit is een afbeelding of kleurvlak dat gedeeltelijk over één of meer randen van het papier afloopt. Een aflopend gedeelte is niet zichtbaar op het uiteindelijk schoon gesneden drukwerk.

Voorbeeld afloop

Voor optimaal drukresultaat is het van belang dat je bestanden een resolutie hebben van 300 dpi. Wellicht is dit niet altijd mogelijk. Wij hanteren een ondergrens van 150 dpi. Wil je altijd zekerheid of een optimaal drukresultaat? Dan kunnen wij een bestandscontrole voor je uitvoeren. Bestanden met 150 dpi of een nog lagere resolutie worden niet gedrukt zonder nadrukkelijke toestemming van de klant. Je bent te allen tijden zelf verantwoordelijk voor je aangeleverde materiaal.

NBD Biblion maakt gebruik van een standaard kleurenprofiel: Fogra 27.

Wij drukken full colour digitaal drukwerk (4/0 of 4/4). Dit betekent dat je bestanden in vier tonerkleuren worden gedrukt. De vier kleuren van full color drukwerk zijn cyaan (blauw), magenta (roze/rood), yellow (geel) en key (zwart). Door deze in verschillende verhoudingen te mengen kunnen alle kleuren worden gemaakt. Je bestanden moeten dan wel opgemaakt te zijn in deze CMYK-kleuren.

 

Bestanden dien je drukklaar aan te leveren. Dit betekent dat je bestanden voorzien zijn van de juiste formaten. Je moet rekening houden met de snijmarges/bleeds. Deze zijn 3 mm bij NBD Printen en Binden.

Tip: Werk ruim binnen uw netto formaat met beeld en tekstelementen. Zo voorkomt u dat deze worden afgesneden tijdens de nabewerking.

Waarom PDF? Een PDF is een ‘gesloten’ document, waarbij de indeling vaststaat en dus niet kan veranderen wanneer het op een andere locatie geopend wordt. Het PDF-format is het meest gebruikte bestandstype om documenten uit te wisselen als er geen bewerkingen meer nodig zijn. Als je bijvoorbeeld een mooi Word-document hebt gemaakt,, zal deze op je PC hetzelfde blijven. Maar als wij deze op onze computer openen, missen wij waarschijnlijk fonts/lettertypen en hebben wij andere printermarges. Hierdoor zal de gehele lay-out veranderen.

Tekst omzetten naar lettercontouren is iets anders dan het insluiten van lettertypes. Wanneer je een tekst omzet naar lettercontouren ziet het opmaakprogramma de tekst als vector, dus als afbeelding. Hierdoor kan er niets veranderd of gewijzigd worden in de tekst wanneer deze wordt gedrukt. Door gebruik te maken van lettercontouren voorkom je foutmeldingen over ontbrekende lettertypes en ben je ervan verzekerd dat de letters correct worden weergegeven in je drukwerk. Wij raden dan ook aan om je tekst om te zetten in lettercontouren voordat je het bestand naar ons stuurt. In Adobe Illustrator en InDesign kun je tekst omzetten naar lettercontouren door in het ontwerpprogramma de tekst te selecteren en vervolgens in de menubalk te klikken op ‘Tekst’ > ‘Lettercontouren’. Photoshop zet tekst automatisch om. Een PDF-bestand waarin het lettertype niet is ingesloten of voorzien is van lettercontouren, kan door ons niet in behandeling genomen.

Je kunt het beste de binnenwerkpagina’s gewoon los onder elkaar zetten in één document. Gebruikelijk is dat een oneven pagina een rechterpagina is en een even pagina een linkerpagina. Het omslag moet je als complete aparte opmaak los van het binnenwerk aanleveren.

Als je gebruik maakt van een lettertype dat niet standaard op je computer is geïnstalleerd, kun je het lettertype insluiten. Zo wordt dit lettertype ook aan de ontvanger getoond die het lettertype niet op zijn computer heeft staan. Je kunt fonts insluiten in Acrobat of wanneer je een InDesign-document exporteert naar PDF. Een nog betere optie is om gebruik te maken van lettercontouren.

350 grams silk machinecoated.

Wanneer je een bestand laat drukken, wordt dit op een groot drukvel geplaatst. Na het drukken wordt je bestand uit het drukvel gesneden, zodat je boek op het juiste formaat en zonder witte randen wordt geleverd. Om deze witranden te voorkomen en te zorgen dat er geen delen van je ontwerp wegvallen, moet je rekening houden met de snijmarge. Dit betekent dat je ontwerp aan alle zijden iets groter moet zijn dan het gekozen formaat.

Voorbeeld snijmarge

We binden garenloos, met koudlijm, in hotmelt, of in pur. Dit is afhankelijk van de door jou gekozen bindwijze en papiersoort. Hardcoverboeken met een rugdikte < 6 mm worden standaard gesingerd (door het boekblok genaaid) aangeboden. 

Houd rekening met doorlopende afbeeldingen in het ontwerp.

Alle softcovers en hardcovers (met gestreken papiersoorten) verwerken wij met hotmelt.
Hardcovers met ongestreken papiersoorten gaan in koudlijm. In enkele gevallen kiezen wij voor PUR lijm (uiteraard de milieuvriendelijke variant daarvan).
 

Bij een proefafdruk ontvang je de losse vellen (boekblok en omslag).
Bij een proefboek ontvang je een echt boek.

De kosten voor een proefafdruk of proefboek vind je in de bestelmodule.
 

Als je akkoord bent met het proefboek, kun je dit laten weten door een mail te sturen naar vragen@printenenbinden.nl. Vermeld hierbij je ordernummer.

Als je naar aanleiding van het proefboek een gecorrigeerd bestand wil aanleveren dan kan dit via https://www.wetransfer.com naar vragen@printenenbinden.nl o.v.v. je ordernummer.

Je betaalt hiervoor geen extra kosten.

Nadat je proefafdruk of proefboek hebt ontvangen, kun je geheel kosteloos een nieuwe, gewijzigde pdf naar ons sturen.

Heb je een btw-nummer? Dan kun ook op rekening betalen. Vermeld je btw-nummer in je accountgegevens, onder 'Mijn account'. Je vindt 'Mijn account' helemaal rechts boven aan deze pagina.

Bestel je vanuit België? Dan is betalen met iDeal niet mogelijk. Je kunt dan wel op rekening betalen. Vul dan bij het btw-nummer in je accountgegevens 'België' in.

Kom je er nog niet uit? Neem dan contact op met vragen@printenenbinden.nl, of bel met het Printen en Binden team: 079-3440344.

Dat kan zeker. Je kunt je boeken ophalen van maandag t/m vrijdag, van 08:00 uur tot 16.00 uur. Je kunt dit bij je bestelling aangeven.

Ons adres:

Huygensstraat 1
2721 LT Zoetermeer

Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 16:00 uur.

Via de website kun je uiteraard je bestelling 24/7 doorgeven!

We nemen klachten zeer serieus. Neem contact met ons op via:

vragen@printenenbinden.nl o.v.v. het ordernummer of bel ons: 079-3440344 en wij gaan ermee aan de slag.

Heb je een klacht over het 'golven' van het papier? Wacht dan nog even af.

Korte tijd na productie kunnen softcovers in sommige gevallen gaan 'golven'.

Dit wordt veroorzaakt doordat tijdens het printen het papier wordt verhit en het vochtgehalte afneemt. Hier kunnen we niets aan doen, maar is inherent aan het productieproces.

De golven trekken vanzelf weg na 2 tot 14 dagen.

Je kunt met iDeal betalen of je ontvangt van ons een factuur en betaalt achteraf op rekening.

Voor een uitgebreide uitleg bekijk je POD Hoge oplage pagina.

In het kort komt het hier op neer:

 • Je laat je totale oplage niet in één keer, maar in delen printen
 • Tegen dezelfde lage prijs per exemplaar
 • Tot 2.000 exemplaren goedkoper dan offset drukwerk
 • Geen verplichting om de totale oplage af te nemen

De minimale oplage is 400, maar vanaf 800 exemplaren wordt het financieel pas aantrekkelijker.

Tot 2.000 exemplaren is POD Hoge oplage in veel gevallen goedkoper dan offset. Wil je een hogere oplage? Neem dan contact op met onze accountmanager, Caroline van Alphen. Zij adviseert je over de mogelijkheden en maakt graag een offerte op maat.

caroline.van.alphen@nbdbiblion.nl
079 - 34401881

Als je kiest voor POD Hoge oplage, dan hoef je niet in één keer je totale oplage af te nemen, maar kies je ervoor om dit in delen te doen.

Voor de stuksprijs gaan wij echter uit van de gehele oplage en bij een hogere oplage kan de stuksprijs een stuk lager liggen.

Omdat je niet verplicht bent om de gehele oplage uiteindelijk af te nemen, vragen wij een klein % van deze resterende oplage. Neem je de gehele oplage uiteindelijk binnen 1 jaar af, dan ontvang je de premieprijsgarantie in zijn geheel retour.

Rekenvoorbeeld:
Je bestelt 2.000 boeken à € 5,- per stuk (totaalwaarde € 10.000).
De 1e levering bestaat uit 1.000 boeken.
Je betaalt dan: 1.000 * € 5,- = € 5.000
Plus een premieprijsgarantie van 15% over de resterende boeken = € 750 (=15% van € 5.000)
Gedurende het jaar laat je nog tweemaal 500 boeken bijdrukken à € 5,- per stuk, dus 2.000 boeken in totaal, de gehele oplage.
Na je laatste bestelling ontvang je de de premieprijsgarantie à € 750 retour.

Jouw voordeel
Doordat je de oplage in delen hebt laten leveren, heb je je risico verlaagd. Je weet van te voren namelijk nooit zeker of je een oplage wel gaat verkopen.Doordat je hebt gekozen voor POD Hoge oplage, zijn herdrukken snel te leveren en profiteer je toch van de lage stuksprijs van de totale oplage.

Rekenvoorbeeld 1 (volledige afname):
Je bestelt 2.000 boeken à € 5,- per stuk (totaalwaarde € 10.000).
De 1e levering bestaat uit 1.000 boeken. Je betaalt dan:
1.000 * € 5,- = € 5.000 + een premieprijsgarantie van 15% over de resterende boeken = € 750 (=15% van € 5.000)
Gedurende het jaar laat je nog tweemaal 500 boeken bijdrukken à € 5,- per stuk, dus 2.000 boeken in totaal, de gehele oplage.
Na je laatste bestelling ontvang je de € 750 retour en heb je in totaal € 10.000 betaald.

Rekenvoorbeeld 2 (onvolledige afname):
Je bestelt 2.000 boeken à € 5,- per stuk (totaalwaarde € 10.000).
De 1e levering bestaat uit 1.000 boeken. Je betaalt dan:
1.000 * € 5,- = € 5.000 + een premieprijsgarantie van 15% over de resterende boeken = € 750 (=15% van € 5.000)
De boekenverkoop valt tegen en je laat nog éénmaal 500 boeken bijdrukken à € 5,- per stuk.
Je hebt in één jaar minder dan 2.000 boeken afgenomen en ontvangt de premieprijsgarantie niet retour.
In totaal heb je nu € 8.250 betaalt (€ 5,50 p/stuk). Je hebt hiermee € 1750 bespaard en bovendien hoef je geen overbodige opslag- of zelfs vernietigingskosten te betalen.

Dat kan ook uiteraard. We maken graag een offerte op maat.

We bieden POD Hoge oplage aan omdat we weten hoe lastig het is om een inschatting te maken van je totale oplage.

Nu wordt vaak gekozen voor een hogere oplage omdat dit in eerste instantie voor de totaalprijs niet heel veel uitmaakt. Er wordt dan echter geen rekening gehouden met eventuele opslag- of zelfs vernietingskosten.

 1. Bij NBD Biblion is het tot 2.000 ex. vaak goedkoper dan offset
 2. Hoge kwaliteit
 3. Veel snellere levering: verzending softcovers na 3 werkdagen en hardcovers na 5 werkdagen
 4. Proefboek binnen 24 uur
 5. Gratis correcties mogelijk naar aanleiding van proefboek
 6. Mogelijkheid om in delen te laten leveren tegen dezelfde lage stuksprijs
 7. Levering vanuit Nederland

We maken gebruik van de meestgebruikte papiersoorten. Op deze pagina vind je een uitgebreide beschrijving van onderstaande papiersoorten.

Wit
Recycled
Off white
Gloss MC
Silk MC
Mat MC
Romandruk

Gramgewicht
Bij een standaard leesboek wordt meestal gekozen voor 100 grams papier. Het gramgewicht van papier geeft aan hoeveel één vel per vierkante meter weegt. 80 grams komt overeen met standaarddikte printpapier.

De prijs is onder andere afhankelijk van het gramgewicht. Benieuwd wat het prijsverschil is tussen de verschillende papiersoorten? Bereken en vergelijk nu heel gemakkelijk je opties in onze bestelmodule. Is je oplage meer dan 400? Vraag dan een offerte aan, of neem contact op met vragen@printenenbinden.nl.

Korte tijd na productie kunnen softcovers in sommige gevallen gaan 'golven'.

Dit wordt veroorzaakt doordat tijdens het printen het papier wordt verhit en het vochtgehalte afneemt. Hier kunnen we niets aan doen, maar is inherent aan het productieproces.

De golven trekken vanzelf weg na 2 tot 14 dagen.

Bestel je vanuit België? Dan is betalen met iDeal helaas niet mogelijk. Je kunt dan wel op rekening betalen. Vul dan bij het btw-numer in je accountgegevens 'België' in.

Je vindt je accountgegevens onder 'Mijn account' (rechts boven aan deze pagina).

Lukt het nog steeds niet, neem dan contact op met vragen@printenenbinden.nl, of bel met het Printen en Binden team: 079-3440344.